Опалення, Вентиляція та Кондиціонування

Вентиляція кухні ресторану

Дізнатись вартість

Основне призначення вентиляції кухні ресторану – це видалення з повітря запахів, частинок жиру, кіптяви, а також надлишків тепла. Зрозуміло, тільки примусова вентиляція ресторану здатна впоратися з цим серйозним та відповідальним завданням. Для того, щоб підтримувати якість повітря на кухні на висоті, необхідна як мінімум хороша вентиляція ресторану, а в багатьох випадках навіть припливно-витяжні системи високої продуктивності.

Одним з найважливіших елементів системи вентиляції є витяжка. Зрозуміло, витяжка для ресторану серйозно відрізняється від тих витяжок, які ми звикли бачити на кухнях своїх квартир, хоч і працює за схожим принципом. На сьогоднішній день у приміщеннях ресторанів та кафе, де готується їжа, можна зустріти два типи витяжок: з жировловлювачем і без нього. Вентиляція ресторану, обладнана витяжними пристроями з уловлювачами жиру, поза всяким сумнівом, ефективніша, ніж система зі звичайними витяжками, але обходиться дещо дорожче. Жировловлювач можна зняти і очистити від забруднень, що набагато зручніше і простіше, ніж боротися з жиром, що осів на стінках повітроводів і крильчатках вентиляторів. Єдиний мінус систем жировловлення полягає в тому, що вони створюють серйозний опір потоку повітря, що вимагає використання потужнішого, ніж зазвичай, вентилятора.

Найпростіший і доступніший варіант обладнання, який може використовувати вентиляція їдальні – це купольні парасолі. Принцип роботи цих елементів вентиляції надзвичайно простий – завдяки своїй формі, вони збирають тепле повітря, що піднімається вгору, із забрудненнями і подають його у витяжну систему. Такі парасольки обходяться недорого, але не надто ефективні за високої інтенсивності роботи кухні, тому що нічим не захищена система вентиляції починає забитися жиром. Якщо вентиляція в ресторані змонтована неякісно, ​​жир може навіть прокапувати зі з’єднань повітропроводів, що створить додаткові незручності.

Практично всі витяжні парасолі, пропоновані різними виробниками на вітчизняному ринку, виготовлені з нержавіючої сталі. Таке рішення пов’язане не лише з естетичною стороною питання, а насамперед із необхідністю регулярного очищення вентиляції кафе чи ресторану. Нержавіючі парасольки відмінно відмиваються від жиру і кіптяви, а також не схильні до корозії, яка у вологих приміщеннях кухонь є одним з основних ворогів обладнання.

 
Як вентиляція, так і кондиціонування ресторану, а особливо його виробничих приміщень, – це важливі системи, які забезпечують комфорт, як відвідувачам закладу, так і його співробітникам, тому підходити до вибору та монтажу обладнання потрібно максимально серйозно.

Консультація спеціаліста