Опалення, Вентиляція та Кондиціонування

Ринок обладнання для “розумного будинку” зростає

Дізнатись вартість

Ринок обладнання для “розумного будинку” продовжує зростати

умные дома
Згідно з маркетинговими дослідженнями, проведеними аналітиками, обсяг продажів інтелектуальних електронних систем “розумний дім” ще до 2021 року переступить позначку в 60 мільярдів доларів. З кожним днем кількість пристроїв і компонентів систем інтелектуального управління будинком зростає, і нове обладнання з’являється із завидною регулярністю.

Сьогодні у світі пристроїв “розумний дім” існують п’ять основних напрямів:

  • системи, що здійснюють управління різним обладнанням;
  • пристрої, що забезпечують управління витратою енергії;
  • обладнання забезпечення безпеки;
  • мультимедійні та інтерактивні системи;
  • інше обладнання.
Очікується, що загальне зростання обізнаності про енергозберігаючі технології та можливості, пропоновані сучасними системами безпеки, а також загальний розвиток технологій, сприятимуть максимальному зростанню популярності систем “розумний дім” у відносно невеликий період з нинішнього по 2021 рік. Крім цього, зростанню попиту на подібні системи сприятимуть також розвиток ринку так званих “інтернет речей”, а також поява технологій M2M, які передбачають обмін даними між пристроями, без втручання людини.
Сприятиме зростанню популярності систем “розумний дім” і підтримка урядів, які в усьому світі заохочують впровадження енергозберігаючих систем і технологій. Станом на 2015 рік, лідируюче місце за обсягами продажів систем і їхніх компонентів займали США і Канада, потім йшли Європа і Азіатсько-Тихоокеанський регіон. Замикають список Африка і Південна Америка.

Консультація спеціаліста