Опалення, Вентиляція та Кондиціонування

Проектування вентиляції ресторану

Дізнатись вартість

Ресторан – це місце, куди люди приходять не лише насолодитися смачними стравами, а й просто відпочити. Зрозуміло, в задушливому, просоченому сторонніми запахами залі добре провести час не вийде і наступного разу відвідувач напевно вибере інше місце, власник якого подбав про комфорт клієнтів. Використовуючи сучасні системи вентиляції, можна повністю виключити забруднення повітря запахами та жиром та створити для гостей ресторану максимальний затишок, а для його працівників – гарне самопочуття та, як наслідок, високу продуктивність праці.

Проектування вентиляції ресторану потребує комплексного підходу – для різних зон використовується спеціальне обладнання. Кухні, де готується їжа та розташовані плити, потрібна потужна витяжна вентиляція, яка не тільки забезпечить сприятливу атмосферу для співробітників, але й не дасть запахів та пари поширитися в інші приміщення, особливо обідню залу. Для зали, де знаходяться відвідувачі, велику роль відіграє навпаки припливна система, що подає свіже повітря. Вентиляція ресторану має бути влаштована так, щоб різні системи відповідали за приміщення різного призначення – тільки таким чином можна досягти відмінного результату та забезпечити ідеальний повітрообмін.

Щоб максимально захистити відвідувачів від запахів кухні, при проектуванні вдаються до дуже дієвого прийому, розраховуючи систему так, щоб вона створювала деяке розрядження в зоні приготування, щодо інших приміщень. У цьому випадку навіть ті запахи, з якими не впоралася кухонна витяжка для ресторану, не зможуть залишити технологічне приміщення. За допомогою припливної вентиляції в обідньому залі, навпаки, створюють підвищений тиск (підпор), який ефективно витісняє забруднене повітря назад у кухню, де він втягується через парасольки витяжок. Якщо вентиляція у ресторані складається з окремих для залу та кухні систем, то змішання припливного та витяжного повітря повністю виключено.

Проектування вентиляції для залів, де є відвідувачі – це дуже відповідальне завдання. Все має бути продумано таким чином, щоб система повітрообміну та кондиціонування ресторану працювала максимально ефективно. Зазвичай проектувальники систем вентиляції працюють разом із дизайнерами, оскільки вентиляція кафе, бару чи ресторану має не тільки виконувати свої функції, але й не псувати інтер’єр. У деяких випадках вентиляція їдальні або ресторану, а точніше окремі її елементи обігруються при розробці дизайну інтер’єру і стають органічною частиною приміщення.

Консультація спеціаліста